Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

torsdag 11 mars 2010

Äntligen lite ny energi!



Vad härligt det är när solen äntligen har kikat fram.
Startade morgonen pigg och utvilad med att baka lite gott frukostbröd fullt av nyttiga fibrer och torkad frukt.

Skönt att starta morgonen med en ordentlig frukost.

Till lunch begav jag mig ut till saltis för att hälsa på alla fina kolegor, där ute i tomteverkstaden rullar det på som aldrig förr.

God lunch som vanligt, grillad tamarilax med ugnsrostade grönsaker och sötpotatis, min favorit:)
Och så passade jag förstås på att inhandla lite gottis inför helgen bl chokladdoppade incaberries och dom nya mandelchipsen, ljuvliga kan jag lova var tvungen att tjuväta lite på tåget hem. Längtar till lördag.

På lördag morgon kan ni prova att baka lite bröd delar med mig av mitt hopkok
ett perfekt recept när man inte har så mycket tid eller bara inte orkar vänta på jäsning.

Frukt och fröbröd


2 dl havregryn

2,5 dl rågmjöl

2.5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl linfrön

1 dl pumpafrön

1 dl hackade torkade aprikoser

1/2 dl russin

2 tsk bikarbonat

1/2 tsk havssalt

4 dl kesella eller naturell youghurt

3 msk honung

1 rivet äpple

1 msk olivolja


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Rör sedan ner kesellan, honungen, oljan och det rivna äpplet.

Lägg brödsmeten på ett bakplåtspapper eller i en smord brödform.
Grädda brödet i nedersta delen av ugnen ca 60 min.


Njut med en god färskoströra eller bara med smör och ost och en god kopp te, bättre kan det inte bli.


Baka baka liten brödkaka
Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar