Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

torsdag 29 april 2010

Fuska rätt!!


Jag älskar bra saker man kan fuska med i köket när man inte har så mycket tid.
Just nu har jag 3 st nya favoriter som är toppen att krydda med när man vill att det ska gå fort men ändå smaka bra.
Ingefärsolja, vitlöksolja och chiliolja alla nyheter från Renèe Voltaire finns att beställa på hennes hemsida.

I kväll blir det en asiatisk kycklingpytt kryddad med alla 3 oljor och lite furikake snabbt, enkelt och gott.

4 port

300 gram kycklingfilè
4 st stora potatisar
4 st morötter
2 st palsternackor
2 st sötpotatisar
2 st rödbetor
1 fänkål
1 gul lök
1 tsk chiliolja
1 tsk ingefärsolja
1 tsk vitlöksolja
1 msk furikake
salt efter smak

Skala och tärna alla rotfrukter, fänkålen och löken.
Lägg på en plåt och massera in oljan ordentligt tillsätt ev lite olivolja.
Salta och sätt in i ugn på 200 grader ca 30 min.
Tärna ner och stek under tiden kycklingfilèn i pannan med furikaken, salt och peppar i lite olivolja.

När rotfrukterna är klara och har fått fin färg blandar du i kycklingen, toppa med lite färsk hackad koriander och ett stekt ägg.

Smaka Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar