Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

måndag 21 september 2009

recept


Rispappersrullar med mangoldblad, syrlig gurksallad och tamaridipp. 4 pers

8 st rispapper
8 st mangoldblad

Fyllning:
1 riven morot
1/2 strimlad kinakålshuvud
1 riven suchini
1 näve babyspenat
1/2 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 bit riven ingefära
salt & peppar

Gurksallad:
1/2 gurka skuren i små fina tärningar
1/2 finhackad rödlök
1 msk av din favoritvinäger
salt

Tamaridipp:
1 dl Tamarisoja ex Renèe voltaires
1/2 vitlöksklyfta
1 bit riven ingefära
lite finhackad chili

Fräs fyllningen i lite olivolja eller ekologiskt kokosfett.
Koka upp lite vatten till rispappret och doppa dom en i taget försiktigt.
Lägg en stor sked med fyllning på varje papper och rulla i hop.
Lägg i form och på med lite olivolja sätt i ugn på 225 grader ca 20 min. ( eller ät dom kalla vilket är fantastiskt gott det med)
Lägg en rulle på ett mangoldblad och toppa med dom inlagda gurkorna rulla ihop och doppa i tamaridippen.
Njut Mari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar