Blomkålsoppa:
Rosta 3st vitlöks klyftor hårt i ungnen tills dom är mörk mörk bruna.
Fräs 2st gul lök i botten på en katrull.
Skär ner 1st blomkålshuvud och fräs yttligare några minuter, slå på en BRA, GOD buljong ev Renée Voltaires lantbuljong.
Låt koka till mjuk konsistens.
Mixa till slät konsistens tillsätt Creme Fraiche smaka av med salt och peppar.
Toppa med fantastiska smörstekta kantareller.Ganera med lite färsk spenat!!!
Fräs 2st gul lök i botten på en katrull.
Skär ner 1st blomkålshuvud och fräs yttligare några minuter, slå på en BRA, GOD buljong ev Renée Voltaires lantbuljong.
Låt koka till mjuk konsistens.
Mixa till slät konsistens tillsätt Creme Fraiche smaka av med salt och peppar.
Toppa med fantastiska smörstekta kantareller.Ganera med lite färsk spenat!!!
Ps:Soppan som ni ser på bilden åt jag dagen efter,byte då ut tillbehören och oooppps,så vart de som en ny rätt!!! Skar små kubber av Västerås gurka och ripplade lite olivolja på soppan. Smörtekte en FAVVO till mig...surdegsbröd från härliga Fabrik,ett bageri jag varmt kan rekomendera. Ligger på Nybrogatan i Stockholm,har även en butik på Kungsholmen!!
Och sist men inte mint underbart syrliga lingon från Södertälje skogarna.NJUT Karin
Ät och NJUT karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar