Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

söndag 18 oktober 2009

Höstig risotto!




Igår var det säsongens sista marknad och jag passade på att inhandla ljuvlig pumpa och finaste trattkantarellerna,
för det var pumpa och trattkantarellsrisotto som stod på schemat för kvällens middag.



Pumpa och kantarellrisotto 4 port

3 dl arborio eller avorioris
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
200 gram pumpa tärnad i små kuber
100 gram trattkantareller
8 dl buljong
2 dl riven parmesanost
50 gram smör
salt och peppar
olivolja

Fräs på pumpan för fin färg och lägg åt sidan
. Fräs löken, kantarellerna och riset i lite olivolja späd med het buljong lite i taget och låt riset suga upp buljongen innan det späds ytterligare. Koka ca 15 min utan lock tills den får en mjuk och krämig konsistens.
Tillsätt den förstekta pumpan och rör ner smöret och parmesanen, smaka av med salt och peppar.
Garnera med lite strimlad romansallad och tamarirostade pumpafrön.

Smaka Mari!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar