Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

fredag 9 oktober 2009


Kände imorse att jag inte var på topp i kroppen,kanske en höstbasil som låg och lurade!!!
Så de var bara att ge kroppen mer stärkande näring,så den kunde arbeta bort ev basil.

Så jag gjorde mig en stärkade juice fylld med immunförsvars stärkande näringsämnen,ingefära,morot,blodgrape och granatäpple.

Som vi har nämnt här på bloggen tidigare så har INGEFÄRA många bra egenskaper för att stärka immunförsvaret,roten är antiseptisk och slemlösande.Men har även många andra bra egenskaper som att den hjälper till med avgiftningen,sätter igång blodcirkulationer( är bra om man har någon virus i kroppen, hjälper till att driva ut ev virus),bra vid illamående,bra vid matsmälltningsbesvär och är mycket stark antiinflammatorisk,rekommenderar starkt vid ledproblem och artrit.

MOROT: fylld av betakaroten som oxå har immunförsvars stärkande egenskaper
BLODGRAPE: fyllt med mängder av betakaroten och har samma immunförsvars stärkande egenskaper.
Sist men inte minst GRANATÄPPLE som nästan toppar listan på ANTIOXIDANTER tre i topp är nog blåbär,gojibär och granatäpple när man pratar antioxidanter..Och vad är då antioxidanter??? De kommer imorgon=) Här kommer receptet på juicen, Mumma!!!!


Juice
1 st morot
1 st blodgrap
1/2 granatäpple
ingefära färsk (ca 1msk)
Skala moroten och ingefära kör i juice centrifug,dela ett granatäpple ta en sked och gröp ur kärnorna,kör i centrifugen.Pressa en blodgrap,blanda ihop juicen.Klar att dricka!!!
NJUT Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar