Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

söndag 11 oktober 2009

Lasagne!!!

Att äta och välja glutenfritt är inte alltid lätt, visst det finns en mängd glutenfria märken på marknaden men tyvärr är dom inte alltid fullt så nyttiga.
Vänder du på paketen och tittar på innehållsförtäckningen kan jag lova att du inte förstår hälften av ingredienserna, oftast mycket skumma tillsattssämnen E E E E E E E i långa rader plus att det är fruktansvärt mycket socker i för att höja smaken sorgligt!

Här kommer ett fantastiskt gott recept på glutenfri lasagne gjord på Pappadummes ( indiska kikärtsplattor.)

1 paket Pappadumme
500 gram qournfärs eller nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 riven morot
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
salt
peppar
2 msk tomatpurè
5 dl krossade tomater
3 dl vatten
olivolja
färsk spenat
fårost

Hacka lök, vitlök och ingefära, fräs i stekpanna tillsammans med olivolja och kryddorna.
Tillsätt sedan färsen och stek ytterligare tills fin färg, blanda ner den rivna moroten och till sist tomatpure, krossade tomater och vatten låt det småputtra ju längre ju godare.
Varva sås med färsk spenat och Pappadumme och smula över en god fårost på toppen.
In i ugn på 200 grader ca 30 min.
Servera med en härlig grönsallad.

Våga Mari!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar