Lördag härliga lördag!
Som vanligt börjar jag dagen med att gå ner till bondens marknad och inhandla veckans frukt och grönt. I dag ville Douglas följa med allra helst för att få äta den nygrillade majskolven som serveras i ett litet stånd med massor av smör mumma!
I kväll blir det lax på menyn, tänkte dela med mig av världens enklaste och snabbaste recept.
Ugnsbakad lax med kantareller och purjolök 4 pers.
500 g färsk lax skuren i bitar
1 st purjolök skuren i stora bitar
100 g torkade kantareller ( går bra med färska men fräs då på dom lite för att få bort vätskan)
1 tsk stött enbär
3 msk frysta eller färska lingon
lite färsk timjan
5 dl grädde
1 msk god ekologisk buljong
salt och peppar
Lägg alla ingredienser i en form.
Blanda ut buljongen i grädden och slå på, salta och peppra efter smak.
Sätt in i ugn på 200 grader ca 15 min. KLART!
Servera gärna med pressad potatis och en smarrig sallad.
Njut Mari

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar