Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

måndag 16 november 2009

Boosta knoppen!

Några tips för att underhålla hjärnan på bästa sätt.
Frossa i ...

Fet fisk som lax, makrill, sill och sardiner flera dagar i veckan speciellt om du är gravid flera studier visar på en ökad intelligens hos barn vars mammor ätit omega 3 under graviditeten.

Antiinflammatorisk kost sägs minska risken för demens så ät mycket antioxidanter genom frukt och bär, speciellt blåbär som hämmar åldersförändringar, ger bättre syn, minne och inlärningsförmåga.

Järnbrist är mycket vanligt vilket orsakar trötthet, så frossa i gröna grönsaker som persilja, grönkål, broccoli, nässlor, spenat och groddar. Järn finns även i aprikoser, hirs, musslor och räkor.
C vit gör så att du tar upp järnet lättare så ät gärna en frukt efter en järnrik måltid eller drick lite citronvatten till.

Ett glas rödvin lite då och då är både gott för knopp och själ.
Rött vin innehåller resveratol som är en stark antioxidant som minskar bildandet av amyloid som är ett protein som bildas vid alzheimer.

Så ät dig smart!!!

Lycka Mari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar