Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

tisdag 17 november 2009



Satt och läste Topphälsa och fick syn på ett smarrigt recept på blåbärsmuffin gjorda på grahamsmjöl, men eftersom jag inte äter gluten så fick jag göra om receptet lite grann, och dom blev ljuvliga!








Bovetemuffins med blåbär 12 st.


2 stora fullmogna bananer
2.5 dl bovetemjöl

1.5 dl krossat bovete

1 dl rismjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 nypa havssalt

1.25 dl råsocker

2.5 dl naturell youghurt eller filmjölk
1 lättvispat ägg

75 gram smält smör

200 gram blåbär


Skala och mosa bananerna, blanda alla torra ingredienser i en skål.
Gör en grop i mitten och tillsätt youghurten, ägget, smöret och bananmoset. Vänd hastigt ihop tills det har blandats . Tillsätt blåbären och rör ytterligare inte för mycket. Fyll i stora muffinsformar och strö över lite krossat bovete på toppen. Grädda i ugn på 200 grader ca 20- 25 min. Ät och njut Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar