Satt och läste Topphälsa och fick syn på ett smarrigt recept på blåbärsmuffin gjorda på grahamsmjöl, men eftersom jag inte äter gluten så fick jag göra om receptet lite grann, och dom blev ljuvliga!
Bovetemuffins med blåbär 12 st.
2 stora fullmogna bananer
2.5 dl bovetemjöl
1.5 dl krossat bovete
1 dl rismjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
1.25 dl råsocker
2.5 dl naturell youghurt eller filmjölk
1 lättvispat ägg
75 gram smält smör
200 gram blåbär
Skala och mosa bananerna, blanda alla torra ingredienser i en skål. Gör en grop i mitten och tillsätt youghurten, ägget, smöret och bananmoset. Vänd hastigt ihop tills det har blandats . Tillsätt blåbären och rör ytterligare inte för mycket. Fyll i stora muffinsformar och strö över lite krossat bovete på toppen. Grädda i ugn på 200 grader ca 20- 25 min. Ät och njut Mari!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar