Karin & Mari
- KarisMat
- Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari
måndag 23 november 2009
Tanka D vit i solen!
Helgen tillbringades ute på landet, underbart vad lite sol, frisk luft och härlig natur kan göra gott för själen. Nu känner jag mig som en ny människa. Till middag blev det också lite D vit i form av
Ugnsbakad lax med kanel och mandeltäcke på fänkålsbädd med en apelsin och honungsyoughurt.
4 port
800 gram färsk lax
1 tunt skivad fänkål
1/2 strimlad purjolök
50 gram hyvlad mandel
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk kanel
salt och peppar
2 msk olivolja
Lägg fänkålen och purjolöken i en ugnsform, ta bort skinnet på laxen och lägg den ovanpå. Strö över kanel och mandelspånen salta och peppra. Blanda vitlöken med olivoljan och slå över.
Sätt in i ugn på 175 grader ca 20 min.
Apelsinsås
2 dl turkisk youghurt
1 tsk honung
saften från 1 apelsin
rivet skal från 1/2 apelsin
salt och peppar
Blanda ihop och servera till laxen.
Till den här rätten funkar många tillbehör rostad potatis, pressad potatis, råris välj din favorit.
Och en härlig sallad förstås.
Smaka Mari!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar