Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

måndag 23 november 2009

Tanka D vit i solen!




Helgen tillbringades ute på landet, underbart vad lite sol, frisk luft och härlig natur kan göra gott för själen. Nu känner jag mig som en ny människa. Till middag blev det också lite D vit i form av

Ugnsbakad lax med kanel och mandeltäcke på fänkålsbädd med en apelsin och honungsyoughurt.


4 port

800 gram färsk lax
1 tunt skivad fänkål

1/2 strimlad purjolök

50 gram hyvlad mandel

1 finhackad vitlöksklyfta

1 tsk kanel

salt och peppar

2 msk olivolja


Lägg fänkålen och purjolöken i en ugnsform, ta bort skinnet på laxen och lägg den ovanpå.
Strö över kanel och mandelspånen salta och peppra. Blanda vitlöken med olivoljan och slå över.
Sätt in i ugn på 175 grader ca 20 min.


Apelsinsås
2 dl turkisk youghurt

1 tsk honung

saften från 1 apelsin
rivet skal från 1/2 apelsin

salt och peppar

Blanda ihop och servera till laxen.

Till den här rätten funkar många tillbehör rostad potatis, pressad potatis, råris välj din favorit.

Och en härlig sallad förstås.

Smaka Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar