Gröt är verkligen perfekt till frukost jag har länge varit kompis med bovetegröten, men så en dag när jag stod inne på Goodstore så fann jag en gammal bekant som jag inte har ätit på väldigt länge. Hirsmannagrynet, en liten flaschback susade förbi, den här gröten åt jag ofta när jag var yngre den är supergod, glutenfri och går väldigt snabbt att koka i hop.
Så i morse blev det...
Hirsmannagrynsgröt med rårörda lingon och hallon till frukost!
Gröt för 1 port
3/4 dl hirsmannagryn
2 dl valfri mjölk
2 dl vatten
1 nypa salt
Koka på svag värme under omrörning ca 7 min.
Servera med lite hemgjord sylt.
1 dl tinade eller färska hallon
1/2 dl lingon
1/2 liten banan
1 tsk honung
Rör ihop och toppa gröten och servera med valfri mjölk.
Smaka Mari!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar