Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

måndag 11 januari 2010

Lek och stök i vårat kök!







I dag hjälpte Douglas till med middagsbestyren här hemma och resultatet blev faktiskt kanongott.


Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis i ugn, svampsås och morotsspagetti.


Det är perfekt att göra vegobiffar tillsammans med barnen.
Dom skalar och river och slänger ner alltsammans i mixern ( under uppsyn förstås ;) Och formar små söta biffar i alla dess olika former en del blir runda några blir till bollar och en annan blir bara till en stor heffaklump. Men lika gott ändå och kidsen känner sig fantastiska på alla dess vis. Plus att min lilla kille äter nog dubbelt så mycket när han har varit med och hjälpt till.
Toppen tycker vi.

Rödbetsbiffar 4 port

2 dl kokta kidneybönor

1 dl kokt bovete
1 riven rödbeta

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor

1 ägg
1/2 dl bovetemjöl

1 msk grov senap

1 msk lantbuljong

1 msk hackad färsk timjan

salt och peppar


Mixa alla ingredienser i mixern och forma till biffar kör i ugn ca 15 - 20 min på 175 grader. Om du vill så kan du blanda i bovetet på slutet i stället för att mixa med det andra.

Servera med klyftpotatis och svampsås, eller om man vill ha en lättare variant passar det perfekt med lite Quinoa och fetaostdipp till.

Smaka och lek i köket Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar