Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

måndag 4 januari 2010

Middagsförslag!


Tisdag
Kryddig quinoawook med kyckling / Qourn eller tofu med fetaost topping.

2 dl quinoa
200 gram kyckling eller ditt val av protein
1 morot
1/2 grovhackad rödlök
1/2 broccolihuvud
1 näve sockerärtor
5 st skivade aprikoser
2 cm färsk hackad ingefära
2 tsk kokosflingor
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk lantbuljong
salt och peppar efter smak
1 msk kokosfett eller olivolja

Koka quinoan alldente ca 10 - 12 min.
Skär kycklingen i så stora bitar du tycker om. Skala och skiva ner moroten, bryt broccolin i buketter och skiva ner sockerärtorna.
Fräs på löken och alla kryddor i fettet tillsätt kycklingen och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt sist alla grönsaker och fräs tills dom är bra konsistens. Blanda i quinoan och aprikoserna på slutet fräs på en stund och smaka av med salt och peppar.

Fetaostdipp

Mixa 1 paket fetaost med 1 dl creme fraiche salta och peppra.
Toppa din wook och njut.

Tipset !!!
Ingefära och cayennepeppar sätter fart på förbränningen så frossa på.

Smaka Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar