Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

fredag 8 januari 2010

Middagstips!

Lördag
Örtmarinerad kycklingfilè med ugnsrostade rotfrukter och parmesandipp.
2 port

2 st kycklingbröst
1 msk färsk hackad timjan
1 msk färsk hackad rosmarin
1/2 msk hackad salvia
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar

Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Gör en marinad av alla ingredienser och häll över kycklingen, sätt in i ugn på 200 grader ca 20 min.

Rotfrukter med ingefära

1 morot
1 sötpotatis
2 rödbetor
2 cm hackad ingefära
1 tsk honung
2 msk olivolja
salt och peppar

Skär rotfrukterna i stavar och lägg i en ugnsfast form.
Gnid in ingefära, olja, honung, salt och peppar och sätt in i ugn på 200 grader ca 30 min.

Parmesandipp

2 dl lätt creme fraiche
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar

Servera tillsammans med en god sallad.

Trevlig helg Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar