Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

onsdag 6 januari 2010

Middagsförslag!

Torsdag
Lammfärsbiffar med soltorkad tomat och feta ost tillsammans med nakenhavre och mustig tomatsås.
4 pers


200 gram lammfärs
2 dl kokt bovete ( kan uteslutas men blir fantastiskt gott med.)

Mixa dessa ingredienser till en smet och blanda tillsammans med färsen och bovetet.

2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 röd paprika
2 dl soltorkade tomater
1 ägg
2 tsk lantbuljong
en liten bit chili
ca 1 msk timjan färsk eller malen
salt och peppar efter smak

Smula ner bitar av fetaost och låt färsen vila ca 20 min.
Forma biffar och kör i ugn ca 10- 15 min i 200 grader.

Mustig tomatsås

500 gram passerade tomater
1 msk tomatpurè
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk sambal
1 tsk honung
2 tsk lantbuljong
salt och peppar efter smak
olivolja

Fräs på vitlöken i olivoljan tillsätt resterande ingredienser och låt såsen sjuda tills det är dags för servering ju längre ju godare.

Servera biffar och sås tillsammans med nakenhavre ( kokas ca 25 - 30 min utan salt annars sluter sig kornet och det tar väldigt lång tid) och en god färgrik sallad.
Nakenhavre hittar du på välsorterade affärer eller på hälsokosten.

Tipset!!!
Det går utmärkt att göra biffarna vego.
Ta och mixa ett paket med kokta kidneybönor eller kikärtor istället för lammfärs.

Nakenhavre är väldigt proteinrikt till skillnad från andra sädesslag. Det är fullspäckat med vitaminer, mineraler, kostfibrer och antioxidanter och har dessutom ett lågt GI värde.
Kan jämföras lite med Quinoans egenskaper.

Smaka Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar