Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

måndag 25 januari 2010

Måndag hela veckan!

Till baka till vardagen efter en supermysig helg med resturangbesök på Urban Deli på Nytorget med Karin på lördagskvällen, kan rekommenderas,
vi tog in lite smårätter till förrätt och delade systerligt.

Bla Tonfisk med koriander, sjögrässallad med sesam och marinerad getost med citrus och timjan. och pricken över i var förstås att få njuta av ett gott glas rödvin efter 1.5 års vinstopp.
Sen blev det Thaimat på lata söndagen.

Så i kväll blir det

Nötpanerad kravmärkt koljafilè med jordärtskokckspurè och hemgjord inlagd gurka.

4 pers


4 st koljafilèer

2 dl cashewnötter

1/2 kruka persilja

1 msk lantbuljong
svartpeppar
1-2 st lättvispade ägg
olivolja och lite smör till stekning


Mixa nötterna tillsammans med persiljan och buljongen.

Vänd först fisken i dem vispade äggen och sedan i nötpaneringen.

Stek i panna tills dom har fått fin färg ca 4 min på varje sida


Jordärtskockspurè

300 gram jordärtskockor

1 kg mjölig potatis
50 gram smör

2 dl mjölk

salt och peppar


Skala och koka skockorna och potatisen tills dom är mjuka att
pressa i en potatispress, blanda ner smöret.
Värm på mjölken och späd lite i taget tills du ha fått en fin konsistens.

Salta och peppra efter smak.


Inlagd gurka

1 skivad gurka

1 skivad rödlök

1/4 dl ättiksprit

1/2 dl råsocker eller honung
1 dl vatten


Skiva gurkan och lägg ut på husållspapper och strö lite salt över för att dra ut vätskan.

Sen är det bara att blanda i hop alla ingredienser.
Låt stå i kyl ca 1 tim och servera sen till din goda fisk och purè.

Eller gör som jag och gör en stor laddning och lägg gurksalladen i en fin glasburk och förvara i kylen den håller sig länge.

Hoppas ni alla får en härlig och inspirerande vecka.

Smaka Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar