Karin & Mari

Mitt foto
Karin & Mari Kock/näringsterapeut. Varför gör vi en blogg ihop? Vi brinner för att inspirera DIG!! Till att hälsosam mat är både enkelt,roligt och fantastiskt gott! VÅGA,LEKA,SMAKA,NJUTA. Så lyckas du i köket!!! Lycka Karin & Mari

tisdag 19 januari 2010

Rensa rensa rensa dag 3!

Jag fortsätter att rensa kyl och skafferi i hopp om att hitta nåt gott till middagsmat.
Fantastiskt vad man kan hitta roliga och udda ingredienser i sitt eget skafferi.
Väldigt skönt också känns nästan som att vårstäda sin garderob på gamla kläder.

I dag blev det en mungbönssoppa med tomat och ingefära.
4 port

2 dl mungbönor
5 dl krossade tomater
5 dl vatten
1 msk tomatpurè
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 cm hackad ingefära
1 msk lantbuljong
2 tsk curry
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk cayennepeppar eller chili
salt
olivolja

Hacka lök, vitlök och ingefäran, fräs i olivoljan tillsammans med alla kryddor.
Häll i mungbönorna och fräs runt ytterligare någon minut.
Tillsätt tomaterna, vatten, tomatpurèn och buljongen, koka upp och låt soppan sjuda tills bönorna har fått fin konsistens ca 15 min.
Tillsätt mera vatten beroende på hur du vill ha din soppa.

Toppa din soppa med en klick youghurt och lite spenat.

Smaka Mari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar